Don't shake a baby

God kväll!
Idag har vi haft lektioner här på skolan. Det har varit ganska roligt faktiskt, tro't eller ej. Min lärare är rätt rolig. Hon avslutar typ varje mening med " Ha Ha Ha". Tänk er ett ganska mörkt skratt som låter precis som man skriver. :D Det är askul! Börjar flabba varje gång.
Idag har vi fått reda på att man aldrig någonsin får skaka ett barn, vilket kanske är ganska logiskt iof. Det är tydligen något av det värsta man kan göra. Så Sofia, hälsa Sara att hon alrig får skaka sitt barn om hon blir arg eller trött på det. :) 
Vi hade dessutom Sing-a-long idag. Vi svenskar sjöng, tråkigt nog, Små Grodorna. Tycker den låten är astråkig...men man ställer väl upp för laget;). Efter att vi hade sjungit så gjorde alla au pairer (vi är nog 120 stycken här nu) en tävling. Den gick ut på att man skulle härma hon som stod dr framme, så länge hon sa "Simon says" innan hon gjorde en rörelse. Och gissa vem som vann om inte jag;);). Fick en magnet och såpbubblor, jiho! 

Nu sitter iaf alla au pairer här och har lan typ;). Min dator kommer nog dock dö ganska snart för jag får inte i min laddare i min adapter. Får fråga om jag kan låna någon annans adapter inatt och ladda den. 

Hoppas allt är bra där hemma! :) 
 

Framme i NY

Vill bara meddela er alla att jag nu är framme på skolan i NY. Flygresan gick alldeles utmärkt, förutom att jag inte kunde sova typ någonting. Hamnade bredvid 2 andra svenska tjejer som var jättetrevliga. Om 1 timma skall vi ha ett informationsmöte och sen middag, och jag ber till gud att det inte är pizza (tror dock Gud kommer göra mig besviken). Jag bor med en tjej från Columbia (tror jag) och en tjej från Tyskland. Kommer dock inte ihåg vad de hette, trots att jag har frågat 2 ggr. Haha...mitt minne asså!

Nej, nu skall vi ta en liten promenad runt skolan och titta lite. :)
Ha det så bra mina vänner!

New York Baby

Ja, då sitter jag här nu. Dagen innan jag skall åka iväg. Jiiho! Fy fabian va detta skall bli roligt. Längtar tills jag är framme i New York. Min sista dag i Sverige ser ut som följande: Skall packa ner allt det sista, äta lite gott och umgås med familj och vänner. Det kommer nog bli en jobbig dag..iaf slutet av den.

Igår hade Tina 20-årsmiddag, vilket var väldigt trevligt. Vi var dock inte så många där, så det blev en väldigt mysig middag. Efteråt begav vi oss till Trädgårn. Jag stannade dock inte så jättelänge, eftersom jag visste att jag skulle packa idag och att detta är min sista dag i Sverige på ett år. Då vill jag inte sova bort den dagen.

Nästa gång jag skriver är jag förmodligen på Amerikansk mark. Gaaah, spännande!
Aja, här kommer en bild från gårdagkvällen. Good Bye!

 

Lördag

Idag är det min sista lördag hemma i Sverige! Två dagar kvar har jag att spendera här hemma. Det känns stört! Packningen är i princip klar, så den behöver jag inte oroa mig för ialla fall. Alldeles nyss beslutade jag mig för att ta ut ett par joggingbyxor, så jag bara har med mig ett par. För, undra hur ofta jag kommer ha på mig joggingbyxor? Jag tror faktiskt inte så ofta..men man vet aldrig.
Skall på Tinas födelsedagsmiddag ikväll, vilket skall bli väldans trevligt. Förmodligen blir det utgång efteråt, men jag skall ta det väldigt lugnt så jag klarar av morgondagen;).

Igår var jag, Tina och hennes familj på Flickan som lekte med elden. Den var väldigt bra. Ett mycket hett tips till er som vill gå på bio. Det var dock en scen som jag tyckte var ganska onödig att ha med, men den roade nog många inne i biosalongen. Synd att jag inte kommer kunna titta på den tredje filmen nu på ett väldans bra tag dock, men äsch. Jag överlever nog! :) 

Jag funderar på att skicka ett mejl till min värdmamma idag eller imån. Tänkte att det kunde vara smart nu innan jag åker. 
Asså shit...om en vecka kommer jag vara hos min värdfamilj nu. Det känns lite stört! 

Hej svejs!  

Hatar att packa

Nu har jag nog packat om i min resväska ungefär 2 ggr och jag får fortfarande ingen ordning på det. Eftersom jag har hört att man låser in sina väskor på au pair-skolan måste jag se till att ha allting så att det är lätt att komma åt. Jag har i alla fall ingen övervikt än så länge, vilket känns skönt. Tror den största väskan vägde 15 kg än så länge och då har jag inte så jättemycket kvar att packa ner, vilket känns betryggande (är det ett ord:D?). Nu sover jag dessutom väldigt dåligt på nätterna för jag ligger och oroar mig över allting. Ååh, vill bara komma iväg så att allting är klart. Så slipper jag tänka på denna jäffla packning.

3 dagar kvar....

Avskedsmiddag nr. 2

Då var den middagen avklarad. Det var en mycket trevlig middag vill jag lova:). Kommer sakna mina vänner så otroligt mycket! Fy, nu blir jag deppig. Aja, middag bjöd iaf på tacos (såklart) och till efterrätt serverades det ananaspaj och kladdkaka. Mums! En liten 5-kamp blev det också:). Kände att vi behövde en liten förändring bland alla våra middagar.

Asså usch, jag är helt skakig nu när jag skriver detta! Jag tror jag har insett att jag skall vara borta i ett år nu. Alla dessa roliga sakerna som man gör med sina vänner kommer jag inte kunna göra nu på ett år. Fast å andra sidan kommer jag ju ha ett jättekul år där borta i staterna, så jag skall inte deppa. Haha, det känns som att jag skriver om detta i varje inlägg, men jag måste intyga mig själv om att jag kommer ha ett toppenår(vilket jag iof tror att jag kommer ha).

Imorgon skall jag försöka packa klart allting. Har faktiskt inte så jättemycket kvar att packa, tro det eller ej. Undra hur mycket allt väger bara...! Detta skall bli spännande!
Sov gott!

Cam Gigandet

Åh, jag finner inga ord! Cam Gigandet är typ den snyggaste jag vet! <3


5 dagar kvar

Shit, nu är det inte långt kvar! Bara 5 dagar sen sitter jag på planet mot NY. Nervositeten börjar sakta men säkert smyga sig fram. Jag har nog börjat insé nu att jag skall vara borta i ett helt år. Fast gud va jag längtar ändå! Vill nästan att dessa 5 dagar skall rusa förbi (fast ändå inte) så att jag kommer iväg. Jag vill träffa min värdfamilj!

Idag skall jag vi äta familjemiddag för sista gången på ett år. Jag har bakat tacopaj (vad annars) så det är bara att värma den, sen är vi redo att äta. Jag börjar bli lite hungrig nu faktiskt så skall nog sätta på ugnen. 
Ikväll skall jag börja packa på allvar. Är ensam hemma så det blir nog lite lättare då. Fast sen kommer nog mamma få hjälpa mig i slutändan ändå. Så brukar det alltid sluta. :) 

Ha det fint mina vänner! 

Magont

Just nu sitter jag här och har så fruktansvärt ont i magen. Det är helt sjukt! Jag förstår inte vad det är för fel på mig. Har haft problem med magen sen jag minns inte när. I oktober förra året opererade jag bort min gallblåsa, pga. en gallsten som ställde till med väldigt mycket problem. Vaknade på nätterna och kunde inte sova för att jag hade så ont i magen. Just nu har jag bara lust att hämta en kökskniv och bara sprätta upp magen och dra ut alla organ. DET GÖR SÅ ONT! Åh, jag kan faktiskt inte annat än att tycka synd om mig själv. Jag ser inte fram emot de dagar i USA då jag kommer ha ont i magen. Jag blir inte trevlig då! Jag skulle vilja vara med i Diagnos okänd som gick på tv för ett tag sedan, eftersom de aldrig hittar något fel på mig vilket jag inte kan förstå. Här går en människa runt med magsmärtor, och de kan inte hitta felet? Åh, dagens läkare gör mig besvikna!
Hoppas magonten går över snart så att jag kan pallra mig upp till sängen och sova! 

Just det..middagen var väldigt trevlig. Åkte dock hem lite tidigare än de andra pga min jävla magont. Jag blir så lack!
Tyck lite synd om mig är ni snälla! :)   


Avskedsmiddag nr. 1

Ikväll blir det avsked! Min vän Hanna åker ju som sagt till Frankrike på fredag, så hon skall ha avskedsmiddag ikväll. Det blir nog en mycket trevlig middag. Kommer ju träffa alla igen på min middag på torsdag så ett riktigt avsked blir det dock inte.
Jag skulle typ vilja göra några lekar, typ 5-kamp, på min middag...men jag är så okreativ. Det är ingen som vet några enkla, men roliga, lekar man kan göra? Våra middagar blir alltid likadana nämligen, så några lekar hade gjort det hela ännu lite roligare. Inte för att våra middagar är tråkiga! :)

Jag är typ ashungrig nu, så vi får hoppas att Hanna har gjort någon god mat. 
Arrivederci! 

Skype

Till er som vill hålla kontakten med mig när jag är i USA, säger jag bara: Skaffa Skype!
Det är gratis och smidigt.
Jag heter iaf emma.bjork90 så se nu till att ladda ner skype. Det skadar inte heller om ni har webcam så vi kan se varandra;). 
Kram 

En vecka kvar!

Shit, idag är det endast en vecka kvar tills jag står där på Landvetter flygplats. En vecka kommer gå sjukt fort, det är ett som är säkert! Något som jag dock inte ser fram emot är själva flygturen. Vid denna tiden om en vecka kommer jag inte ens vara framme! Åh, jag hatar att flyga! Det längsta jag har flygit är typ 6 timmar, och det tycker jag är en lång tid. Nu skall jag flyga hela dagen (flyger 8 timmar som längst) och det tycker jag skall bli seegt! Men aja, det är ett måste för att komma fram till USA. Jag får helt enkelt stå ut!

Idag har jag och mamma varit och uträttat det sista som behövdes inför min resa. Vi växlade pengar (2000kr = 300dollar) och handlade nödvändigheter såsom tandkräm, duschcreme osv. Idag har jag också börjat plocka fram kläder, skor osv. så just nu ser det ut som en bomb där uppe. Jag förstår inte hur jag skall få ner allting i mina resväskor! Aja, det löser väl sig! 

Hej svejs

   

Prinsessa

Jag måste bara säga att denna film var hur bra som helst! Satt som fastklistrad hela filmen. Zandra som spelade huvudrollen Maja var jätteduktig, och han killen (kommer inte på vad han heter) är så sjukt söt. Både jag och Carro blev helt kära. :) Det som jag tycker var så bra med filmen är att den är så verklig. Tänk hur många människor där ute som ser annorlunda ut som blir särbehandlade av samhället. Det är faktiskt helt sjukt! Bara för att man ser annorlunda ut skall man väl inte bli behandlad på ett annat sätt? Typ som att alla människor tycker att den personen är dum i huvet!  
Så till er som funderar på att gå och se denna film säger jag bara: GÅ OCH GÖR DET! Du kommer få dig många goda skratt, men också fälla en del tårar. 

Sov gott!


Söndag

Idag är det alltså min näst sista söndag här hemma i Sverige. Det känns lite konstigt måste jag säga. Fast helt ärligt så har jag fortfarande inte fattat att jag skall vara borta i ett helt år och tror inte jag kommer fatta det förräns jag har varit där i några månader. Tänk dessutom vad detta året kommer bjuda på...wiho. Jag längtar så grymt mycket! Denna veckan nu som är kvar kommer att bjuda på en hel del avsked och middagar. Min kompis Hanna åker ju till Frankrike på fredag, där även hon skall vara au pair i ett år, så på tisdag skall hon ha sin middag. På torsdag skall jag ha middag och på lördag skall Tina ha födelsedagsmiddag. Detta kommer att bli en fullspäckad vecka. Har planer i princip varje dag, vilket iof bara är bra för då går tiden fortare. :)

Idag skall jag och Carro gå på bio. Vi skall se filmen Prinsessa, som jag tycker verkar vara väldigt bra. Det skall iaf bli väldigt intressant att se den.

Just det, för er som tycker att min design på den här bloggen är tråkig kan jag säga att jag typ inte fattar hur man ändrar. Så om inte en vänlig själ vill hjälpa mig kommer den dessvärre att fortsätta se ut så här. Jag tycker dock om det här utseendet, konstigt nog, så får se om jag skiter i att ändra den.

Ha det gött! :)


Älgjakt

Tydligen så har det börjat komma älgar till vårt område här hemma, vilket inte iof är en ovanlighet. Jag har en rad olika minnen när det kommer till älgar, hah! Idag hade tydligen min mamma sett en älgmamma och kalv när hon var ute och gick med vår hund Snoddas! Vi har dessutom jättemycket äpplen på vår tomt just nu, så jag får hålla ögonen öppna på kvällarna när jag kommer hem nu innan jag åker.
Det är inte så konstigt att jag drömmer mardrömmar om älgar (och det är många vill jag lova) när jag ser älgar nästan hela tiden.

Idag var ju då släkten hemma hos oss på en liten middag. Det var väldigt trevligt:). Jag fick pengar som jag skall växla till dollar, massa svenskt godis, te, en liten necessär och pulvermos (jag är ett stort fan av potatismos:D). Roliga och bra grejer att ha med sig till USA, så jag tackar och bockar. 
Det kändes faktiskt lite vemodigt att se dem alla åka hem sen. Jag kommer ju inte träffa dem på över ett år, vilket hör till det ovanliga i vår släkt. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet. Jag kommer ju att ha grymt kul där borta, så jag tänka på det istället.  


Vilken kväll

Jag säger då bara, HÅKAN HELLSTRÖM! Jag finner inga ord för hur bra han är! Hela kvällen igår var helt magisk! Trots att det var några låtar jag inte kunde, så stod man bara och njöt. Jag skulle nog säga att den bästa låten var Tro och Tvivel eller jag hatar att jag älskar dig. Jag saknade dock en del låtar, men äsch! Jag överlever!
Vi gjorde ju 5-kamp innan också och vem tror ni vann? Jo, vem om inte jag såklart, höhö! Det var alltså en väldigt lyckad kväll.

Idag kommer släkten hit så skall vi ha en liten avskedsmiddag. Det skall bli väldans trevligt! Vädret är ju på topp nu dessutom så då kan vi sitta ute, vilket alltid är skönt!
Jag satt och tänkte lite förut. Tänk att nästa fredag så är jag hos min värdfamilj. Det är ändå lite sjukt faktiskt! Idag sitter jag här, men om två veckor är jag i en helt annan världsdel. Livet är då underligt ibland!

Nu skall jag gå ner och hjälpa morsan lite med städningen! Annars blir hon nog inte glad!
Ha det fint! :)

Håkan Hellström

Idag är det en mycket viktig dag, för idag skall Håkan Hellström spela på Liseberg. Det skall bli så sjukt kul att gå och titta på honom. Älskar verkligen den mannen! Visst, han sjunger kanske inte bäst i världen, men vad gör det när hans låttexter är så fina. Man kan ingenting annat än att älska honom (Om man inte heter Anders Björk vill säga...). Min favoritlåt för stunden är Det är så jag säger det och den lyssnar jag på dygnet runt (typ).

För du är det finaste jag vet
när allt annat här
är falskt och fel
och jag går bara ner mig
för det är så jag säger det
du är det finaste jag vet




Ny blogg

Halli Hallå!
Detta är nu alltså min nya blogg. Tyckte inte att min förra var så speciellt bra, så kände för en förnyning. Jag fattar inte så jättemycket här heller dock, men det kommer väl med tiden.

Till er nya läsare tänkte jag presentera mig lite.
Mitt namn är Emma Björk och jag bor för tillfället i Lindome ca. 20 minuter utanför Göteborg. Den 28 september i år skall jag åka till USA, New York för att vara Au Pair i ett år, vilket jag ser fram emot hur mycket som helst. Det kommer förhoppningsvis något av det roligaste jag gör i mitt liv. Jag skall bo hos en familj i staden Dix Hills som ligger på Long Island, där jag skall ta hand om en flicka på 2 år. Familjen verkar vara jättesnälla, så förhoppningsvis var det en perfekt matchning.
Har ni några frågor är det bara att skriva. :)
Ha det bra!

RSS 2.0